Dry needling

Wat is dry needling?

Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.

Dry needling gebruikt “droge” (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof ingespoten. Bij klassieke acupuntuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden gedurende langere tijd in het lichaam gezet. Dry needling gebruikt eenzelfde soort naaldje, maar die is speciaal gericht op zogenaamde “triggerpoints” die kort gestimuleerd worden.

Een triggerpoint is een verkrampt plekje in een spier die naast lokale drukpijn ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt. Lage rugpijn kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door tiggerpoints in de bil.

De behandeling is gericht op het “uitschakelen” van de triggerpoints.Via het gericht aanprikken met het naaldje worden deze punten gevonden en gedeactiveerd. Daarna raken de spieren snel en langdurig ontspannen. De fysiotherapeut zal vaak meerder spieren behandelen in arm of been. Ook worden de spieren langs de wervelkolom onderzocht en behandeld..

Voor meer uitgebreide informatie kunt u terecht op www.dryneedling.nl.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close