Golf

coördinatie, corestability, power of motion

Training met inzicht

Al 35 jaar ben ik (Eric Koopman) fysiotherapeut en sinds 4 jaar ook een fanatiek golfer. In mijn praktijk zie ik veel golfers met golfgerelateerde problematiek zoals blessures, mobiliteits-/ conditiebeperkingen en bewegings-instabiliteit. Tevens ben ik al enige jaren bezig om golfers te begeleiden op hun weg naar een lagere handicap.

Om uw golfspel te verbeteren zijn stabiliteit, souplesse, balans en spierkracht van essentieel belang. Sterke heup- en beenspieren, sterke rug- en buikspieren (core-stability), lenigheid en bewegingsgevoel zorgen voor blessurevrij golfen en vaak verbetering van uw handicap.

Beperkingen of lichamelijke klachten die u in uw golfspel belemmeren kan ik, in samenwerking met uw golfpro, analyseren, verminderen en vaak doen verdwijnen. Samen kunnen wij techniek, belasting en belastbaarheid optimaal op elkaar afstemmen zodat u weer blessurevrij kunt golfen.

In een personal-coaching traject kan ik met u werken aan coördinatie, corestability, statische- en dynamische stabiliteit, spierkracht en power of motion en “mind muscle/body connection”.

Fysiotherapie bij blessures of lichamelijke beperkingen bij golfen worden gewoon door uw aanvullende verzekering vergoed.

%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close